Останалите два тима от община Мездра в този кръг гостуват. От 16:00 часа днес осмият в таблицата Искър 1923 (Роман) приема деветия Скала 2015 (Оселна). Интригата около този мач се подхранва от факта, че разликата между двата отбора в класирането е само една точка. Двубоят ще бъде ръководен от съдийска бригада с главен рефер Илиян Маринов и асистенти - Димитър Цветанов и Димитър Стоянов. Дежурен делегат е Иван Тошев.

По същото време дебютантът в групата Ботев (Брусен) гостува на Ботев (Рогозен). Тази среща е поверена на Симеон Къчовски, ще му помагат Симеон Искренов и Красимир Колев, а дежурен делегат е Бойчо Бойчев.

В другия мач днес един от водачите в класирането - Монолит (Манастирище) приема в Краводер петия Ботев (Криводол). За спазването на правилата в тази среша ще следи Росен Гановски, с асистент-рефери Георги Бенчовски и Владислав Иванов, дежурен делегат е Милен Бельов.

Последният двубой от кръга е утре. От 16:00 часа в неделя лидерът в таблицата Огоста (Хайредин) е домакин на Миньор 2017 (Згориград). Съдийската бригада за този мач е в състав: главен рефер - Симеон Къчовски, с помощници Теодор Христов и Димитър Цветанов.

Септември 98 (Гложене) по програма почива.

Начело в класирането преди срещите от VIII кръг са Монолит (Манастирище) и Огоста (Хайредин) с по 16 точки, следвани от Околчица (Моравица) с 13 точки и мач по-малко. Четвърто-пето място делят Манастирище и Ботев (Криводол) с по 8 точки, като манастирчани са с два мача по-малко, а криводолчани с мач по-малко от останалите отбори.