На скулпторите ще бъде осигурен материал – блокове до 2 куб. м. За реализацията на своя проект всеки автор може да получи повече от един блок. Материалът ще бъде обрязан, съобразно посочените размери в проекта на всеки участник. Допуска се използването и на други материали, донесени от авторите.

Скулптурите ще работят на открито. Всеки участник трябва да носи свои собствени инструменти и машини за работа. Организаторите осигуряват електрическо захранване и кран.

Организаторите ще излъчат жури, което ще разгледа постъпилите проекти и ще определи 5 (пет) от тях за реализация. Одобрените проекти не могат да бъдат изменяни. Авторите на определените за изпълнение в материал проекти ще бъдат уведомени своевременно.

Всеки участник ще получи хонорар от 1500 лв. и Диплом за участие. Творбите ще останат собственост на град Мездра.

Скулпторите ще работят в периода от 6 юни до 20 юни 2022 г. от 8:00 до 20:00 ч. Първият ден на симпозиума е за настаняване на участниците, а последният е изложбен - за представяне на творците и произведенията им пред обществеността и медиите.

Попълнените заявки за участие в симпозиума и придружаващите ги документи ще се приемат в Общинския център – отдел „Култура, спорт, туризъм”.

Повече може да видите в раздел "Обяви" в сайта.