През почивните дни ще се играят срещите от третия и четвъртия кръг на турнира по футбол „Кариана 2016”, който се провежда в монтанското село Ерден. Представителят на община Мездра - Околчица (Моравица), ще срещне новака в Северозападната Трета лига Ком (Берковица). Двубоят е в събота от 17:00 часа на естествения терен в Ерден. В неделя отново от 17:00 часа моравчани играят с четвъртодивизионния Миньор Кипровец от Чипровци, но на терена с изкуствено покритие.

На старта на турнира миналия уикенд Околчица записа една загуба и една победа. Футболистите на Коно Жилковски отстъпиха с 1:2 пред Огоста (Хайредин) и се наложиха с 2:1 над Пъстрина 2012 (Монтана). След първите два кръга начело в предварителна група „Б” е Първа атомна (Козлодуй) с 6 точки, пред Пъстрина 2012, Околчица, Огоста и Ком с по 3 т. и Миньор Кипровец без спечелена точка.

В предварителна група А водят три отбора с по 6 точки - домакините от Кариана, Вихър (Николово) и Манастирище. Останалите три тима досега нямат спечелени точки – това са Бойчиновци, Шурданица (Георги Дамяново) и Партизани (Макреш).

В събота на терена с изкуствена настилка са двубоите Бойчиновци - Партизани от 10:00 ч., Кариана - Шурданица от 17:00 ч. и Вихър - Манастирище от 19:00 ч. В същите часове на естествения терен започват двубоите Миньор Кипровец - Първа атомна, Околчица - Ком и Огоста - Пъстрина 2012.

В неделя на естествения терен ще играят Кариана - Вихър от 10:00 ч., Бойчиновци - Шурданица от 17:00 ч. и Партизан - Манастирище от 19:00 ч. По същото време на изкуственото игрище са мачовете Ком - Огоста, Миньор Кипровец - Околчица и Първа атомна - Пъстрина.