© АПИ

В момeнта трасето на път II-13 през с. Девене е един от възможните обходни маршрути за превозните средства над 3,5 тона при спирането на трафика по път I-1 в участъка между Мездра и Лютидол от 10 юни т. г. Интензивното транзитно движение по второкласния път през Девене в последните седмици налага да се предприемат мерки за завършване на започналия преди две години ремонт на отсечката, за да се повиши безопасността на жителите на селото и на всички пътуващи.

През 2021 г. са изпълнени предварителни ремонти на настилката, полагане на изравнителен пласт от неплътен асфалтобетон, монтаж на бетонови бордюри. Ремонтът на пътя е бил синхронизиран и с подмяна на водопроводната мрежа на Девене от ВиК дружеството. Дейностите, които предстоят, включват частични ремонти на настилката, полагане на износващия асфалт и хоризонталната маркировка. Предвижда се строителните работи да продължат около 20 дни.

При изпълнението на ремонтните дейности, които се очаква да стартират от 10 юли, временно ще бъде ограничено транзитното преминаване на моторни превозни средства в участъка на път II-13 Крапчене – Криводол – Девене – Борован. Трафикът ще се пренасочва по път II-15 Враца – Борован, след това по път I-1 и ще продължава по път III-101 до Криводол.