Установен е извършител на домова кражба в монтанското село Студено буче. 15-годишен местен жител върнал парична сума и инструменти, които отнел от къщата на 85-годишен жител през месец ноември.

Разкрит е извършител на кражба на моторен трион на стойност 1 215, откраднат през август т.г. от гаражно помещение, пригодено като работилница в село Винище, собственост на 70-годишен местен жител. Установеният извършител – 56-годишен местен жител, рецидивист, към момента изтърпява наказание „лишаване от свобода“.

Разкрит е 17-годишен от община Ружинци, обл. Видин, управлявал лек автомобил с чужди регистрационни номера. На 23.11.2022 г. след сигнал от РДГ Берковица за незаконен превоз на дървесина в с. Студено буче, служители на сектор "Пътна полиция“ при ОДМВР Монтана оказали съдействие за установяването на автомобила „Митсубиши Спейс Стар" с видинска регистрация. Водачът и неговият спътник напуснали автомобила и се оттеглили в неизвестна посока. При направената справка е установено, че регистрационните номера са от друг лек автомобил. По случая е образувано досъдебно производство.

Два пространствени куб. метра церови дърва за огрев, не маркирани с горска марка и без документи, са открити в имота на жителка на село Долно Белотинци. На нарушителката е съставен акт по Закона за горите и образувана преписка.

24 водачи и пътници и 17 МПС са проверени от служителите на РУ Монтана при проверки на пътя по метода на „широкообхватния контрол“. Операцията е проведена на 15.12.2022 г. на път II-81 в близост до областния град. За констатираните 6 нарушения на ЗДвП са съставени 2 акта по ЗДвП и са наложени 4 глоби с фиш. Връчени са 5 електронни фиша за превишена скорост.