В полицейския арест е задържан 47-годишен врачанин, който според данните до момента, през юли месец т.г., в заведение в областния град, е откраднал портмонето на клиент с лични документи, 100 лева и ваучери за храна на стойност 160 лв.

При претърсване на частен дом във Враца криминалистите са иззели саксия с растение от рода на конопа.

Срещу 21-годишен врачанин е образувано бързо полицейско производство. При проба с дрегер станало ясно, че мъжът е шофирал под въздействието на канабис.

При проверка в два имота в селата Три кладенци и Баница са иззети общо 7 куб.м. дърва за огрев, без контролна горска марка.

Установен е извършител на кражба на телевизор и прожектор от частен дом в същото село. 27-годишният мъж е задържан в полицейския арест.

Непълнолетен жител на с. Тишевица е установен като извършителя на кражба на 20 лева от частен дом в селото, извършена на 10.08.2022г.

В два частни имота в село Борован са намерени и иззети общо 2 тона дизелово гориво, предмет на извършени кражби.

На територията на РУ-Бяла Слатина, полицейски служители и служители на Регионална дирекция по горите - гр.Берковица са открили незаконно добити дърва за огрев в осем частни имота. Иззети са общо 31 куб.метра дървен материал.

В частен имот в село Попица, униформените открили 230 литра алкохол без акцизен бандерол. Образувано е бързо полицейско производство, а в имот в село Малорад - газов пистолет и боеприпаси, преправена въздушна пушка, ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол.

Общо 2 тона дизелово гориво, предмет на кражба, са установени в два частни имота в село Борован.

При проверка на две къщи в село Бутан са намерени и иззети 2 пушки и автомат. Притежателите на оръжията са задържани в РУ Козлодуй. Образувани са досъдебни производства.

От частен имот в с. Михайлово е иззет тютюн без акцизен бандерол, а от друг - 121 литра алкохол без акцизен бандерол.

В рамките на проведени паралелни действия на територията на РУ-Козлодуй са проверени 78 лица и 35 МПС. Образувани са 2 досъдебни производства, задържани са 4 лица.