По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличава, но през деня ще е почти без валежи. Вечерта и през нощта срещу неделя на места от север на юг ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 18° и 23°. Температурата на морската вода е 10°-13°. Вълнението на морето ще е един бал.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличава, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 8°.

В неделя над западните райони облачността ще е разкъсана, над централните и източните - предимно значителна, след обяд купесто-дъждовна и там на места, както и в планинските райони ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще се обърне от север-североизток, ще е слаб. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, а максималните - между 18° и 23°.

В понеделник времето ще бъде предимно слънчево, по-значителни временни увеличения на облачността ще има над Югоизточна България, но вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните - слабо ще се повишат.