За поредна година от Фондация "Промяната" търсят човека, който е намерил иновативно решение и притежава предприемачески дух и силна мотивация да постигне промяна в живота на възможно най-много деца. Програмисти от Враца спечелиха финансиране от световния интернет гигант Google, съобщи Нова телевизия. Момчетата, които участват в инициативата “Reach for Change” - “Промяната”, получиха пари, с които ще обучат като програмисти още повече младежи в Северозапада. Компютърните специалисти подозират, че от Google, освен формата за кандидатстване, са проверявали кандидатите и през търсачката си и са видели къде е Враца.

Google е финансирал 28 организации в 16 страни. Едната е нашата, софтуер Академия от Враца. Финалистите в конкурса ще получат професионални съвети и насоки, достъп до международна мрежа, както и нужната медийна подкрепа, за да могат да развият плановете си и да постигнат възможно най-голямо положително въздействие върху живота на децата.

Технологичният гигант изплаща на спечелилите между 10 000 и 25 000 долара. Подборът на новите хора, общо 60, които ще учат програмиране, ще започне през октомври.

По думите на програмистите от Враца Тихомир Кръстев и Емилиян Кадийски, според заложения от академията план, местната софтуерна индустрия във Враца след 2018 г. би трябвало да може сама да издържа тези обучения.

Източник: http://nova.bg/news