прокурор Камелия Трифонова
прокурор Камелия Трифонова

На следващия ден сутринта съседи на пребития мъж го открили в безпомощно състояние и незабавно подали сигнал на спешния телефон 112. Полицията успяла бързо да установи извършителите и те били задържали в поделението на полицията в Мездра. Иван е откаран в болницата на Роман, а оттам транспортиран във врачанската болница. Въпреки положените усилия на лекарите в хирургичното отделение, мъжът починал на 17 юли от нанесената му тежка черепно-мозъчна травма.

Разследването на жестокото убийство започна Окръжна прокуратура - Враца. Изготвени бяха експертизи, които доказват причинно-следствената връзка между побоя и смъртта на 48-годишния мъж. Наблюдаващият прокурор по случая, заместник административният ръководител на държавното обвинение във Враца прокурор Камелия Трифонова, изготви обвинителния акт преди крайния законоустановен срок и той бе внесен вчера в Окръжен съд - Враца.

Прокурор Трифонова каза за MediaNews, че срещу майката Емилия не е повдигнато обвинение, тъй като по време на скандала тя само счупила прозорец от остъклението на терасата в дома на жертвата. Двамата й синове обаче ще застанат на подсъдимата скамейка с тежки обвинения за убийство, извършено по особено жесток начин. Единият от тях е извършил престъплението в условията на опасен рецидив, другият по време на деянието е бил непълнолетен и вероятно ще лежат зад решетките различно дълго време. Предстои Окръжен съд - Враца да насрочи делото и да се произнесе за размера на наказанията им, заради извършеното в съучастие тежко криминално престъпление.