Мажоретките от ОУ "Св. св. Кирил и Методий“ откриха спортния празник с една от своите композиции, след което кметът Генади Събков поздрави участниците и им пожела успех в съревнованието.

Отборите се състезаваха в две възрастови групи - I-IV клас и V-VIII клас. Своята ловкост, бързина и съобразителност състезателите демонстрираха в четири игрови дисциплини - състезателна игра „Раци“, скачане с чували, играта "Бързи, смели, сръчни“ и стрелба с футболна топка в обръч.

Победител в играта "Раци“ за ученици I-IV клас стана отборът на ОУ "Св. св. Кирил и Методий“, следван от представителите на СУ "Иван Вазов" и на ОУ "Христо Ботев“. В другата възрастова група - V-VIII клас, триумфираха състезателите на СУ "Иван Вазов", следвани от отборите на ОУ "Христо Ботев“ и ОУ "Св. св. Кирил и Методий“.

Малките ботевци бяха най-пъргави в играта "Скачане с чували“, изпреварвайки връстниците си от СУ "Иван Вазов“ и ОУ “Св. св. Кирил и Методий“. При по-големите отново първи стана ОУ "Христо Ботев“, пред ОУ "Св. св. Кирил и Методий“ и СУ "Иван Вазов“.

Победители в играта "Бързи, смели, сръчни“ станаха представителите на ОУ "Св. св. Кирил и Методий“, следвани от ботевци и вазовци.

Най-точни в стрелбата бяха възпитаниците на ОУ "Св. св. Кирил и Методий“, следвани от тези от СУ "Иван Вазов“ и от ОУ “Христо Ботев". Големите "ботевци” бяха безапелационни и изпревариха връстниците си от ОУ "Св. св Кирил и Методий“ и СУ "Иван Вазов".

Комплексен победител в двете възрастови групи стана отборът на Основно училище “Христо Ботев" с ръководител Цветелина Цинцарска.

Призьорите в пролетния спортен празник получиха грамоти и лакомства. Накрая беше разиграна и томбола с множество награди - спортни и ученически пособия.