Създателите на бижутата залагат на разнообразието, като съчетават различни концепции, похвати и елементи. Всяко едно от тях е единствено и уникално, което носи своя собствена символика и енергия. За изработката му се влага време и старание, за да се направи то изкусно и със стил.

„Занимаваме се с приложно изкуство и изработваме различни неща от хартия, плат, вълна. Специално тази изложба е само от кожени бижута. Различно време отнема изработката на всяко е едно от тях. Зависи каква кожа се използва, защото има по-мека и благодатна за работа. След това се обработва допълнително с вакс пасти за ефект. Понякога използваме и специална боя за кожа, за да се постигне търсения резултат“, разказа Зоя Пехльова.

Зоя Пехльова е родена в Пещера. Председател е на Сдружение „Жарава“, намиращо се в град Враца. Заедно с Емилия Гарванска, която е училищен психолог в СУ „Иван Вазов“ в Мездра работят по организиране на ателие, в което хората в неравностойно положение да се учат да изработват сувенири от различни материали. Зоя Пехльова и Сдружение „Жарава“ са участвали в изложби, панаири на изкуствата и фестивали, организирани във връзка с изпълнение на социални проекти в Северозападна България, Сърбия и Румъния.

Десетки гости, близки и приятели на авторките уважиха събитието.