Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ясен Йорданов провери състоянието на отсечката поради сигнали от шофьори на тежкотоварни камиони. Поетапно се пропускат тежкотоварните превозни средства като трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват само с автомобили подготвени за движение при зимни условия, да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. Целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.