Психологът Жечка Илиева заяви, че до сега са прегледани около 100 жени. Тя изрази съжаление, че в рамките на 3 дни е невъзможно да се прегледат всички желаещи. Капацитетът позволява провеждането на не повече от 200 прегледа.

Жечка Илиева допълни, че екипът се състои от четирима души – двама психолози, един лекар специалист и един офис менажер. Присъствието на психолозите е от изключителна важност, тъй като жените преминали през заболяване се нуждаят от психологическа подкрепа. Такава помощ получават и членовете на семейството, които съпреживяват емоционално здравословното състояние на жената.

Прегледите с ехограф се извършват от д-р Младен Младенов. Той е специалист мамолог в УМБАЛ „Св. Ана” в София с над 25 години опит и изявени интереси в областите онкопластична, реконструктивна и естетична хирургия на млечни жлези; минимално инвазивни диагностични техники и ехографска диагностика на млечни жлези.

Опитът му в хирургията на млечна жлеза включва стотици случаи на: oнкопластични резекции на млечните жлези, oрганосъхраняващи операции на млечната жлеза, оперативни интервенции при доброкачествени тумори на млечните жлези, реконструктивни операции на млечните жлези, на млечните жлези с поставяне на импланти и мн. др.

Д-р Младенов обясни в какво се състои самия преглед и подчерта, че най-важното при подобни заболявания при жените е превенцията. Идеята на тези прегледи е именно превенция и установяване на ранна симптоматика на заболяването.