По повод приключването на учебната 2017/2018 г. инж. Димитров сподели: "В живота си човек всекидневно взема решения, като част от тях са грешни, други - правилни. Реших да подкрепям децата на Вършец. Това са решения, които дават възможност на учениците да учат в една по-различна среда и да постигат по-добри резултати. Това са решения, които дават възможност за постигане на по-големи успехи от училището, дават възможност за постигане на по-добра изява от учителите, дават възможност за гордост от страна на родителите".

През всичките тези 5 години "Електростарт" АД винаги е давал най-доброто за успешната работа на школите. През учебната 2017/2018 г. сред изявените ученици с високи постижения в математическа школа "Електростарт" са Росица Альошевa - 2-ро място на областно ниво на Коледно математическо състезание и 2-ро място на областно ниво на олимпиада, Бенджамин Тодоров - 4-то място на областно ниво на Европейско кенгуру, Ния Миткова: 3-то място на областно ниво на Коледно математическо състезание, Доброслав Василев - 3-то място на областно ниво на Коледно математическо състезание.

Част от постиженията през изминалата година, с които клубът по български език и литература "Вълшебно слово" може да се гордее, са Александра Йосифова - 1-во място в конкурса "Летене по Радичков", 2-ро място за репортаж на Национален журналистически конкурс "Григор Попов", Награда за есе "Европейско междучасие и посещение в Брюксел, Димана Евгениева - 3-то място за очерк на Национален журналистически конкурс "Григор Попов", Ива Тачева - 3-то място за репортаж на Национален журналистически конкурс "Григор Попов", Цвети Велизаров - Награда за есе "Европейско междучасие и посещение в Брюксел.

На националния конкурс на МОН и Българската патриаршия учениците от Клуба по творческо писане "Вълшебно слово" са отличени с четири награди, като едната от тях е Голямата награда на Патриаршията.

През всичките години учениците от двете школи печелят стипендии и призови места на национални конкурси, постигат високи резултати от външните оценявания. Благодарение на допълнително придобитите знания и умения се преборват за места в желаните университети.

Преподавателите от двете школи Адриана Андреева и Венета Максимова благодариха за доверието и изказаха удовлетворение от успехите на младите таланти.