Към момента "Топлофикация"-Враца е в пълна готовност за отоплителния сезон. Необходимо е три последователни дни среднонощната температура да е по-ниска от 12 градуса и прогнозата на НИМХ-БАН да показва тенденция на трайно застудяване. От "Топлофикация"-Враца следят данните и при изпълнение на условията ще премине към поетапно включване на топлоподаването в града.

"Ако по-голямата част от живущите в сгради-етажна собственост искат предварително пускане на отоплението е необходимо да представят в Дружеството заявление и протокол от решение на Общото събрание, подписан от поне 2/3 от живущите, в който те изявяват желанието си за по-ранно включване на отоплението. Това важи и за детските градини, училищата, здравните заведения и стопанските учреждения. За тях е достатъчно директорът да изпрати писмена молба", уточни директорът Радослав Михайлов.

Той напомни и за ангажиментите от страна на клиентите. При запалване на инсталациите е необходимо отоплителните тела да бъдат отворени на максимална степен. Това се прави, за да не се налага допълнително обезвъздушаване след включване на отоплението.

"Всички трябва да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител. Молим, абонатите, които не са готови за въвеждане на отоплителните инсталации в режим на отопление да оставят съобщение на подходящо място в абонатната станция", добави Радослав Михайлов.