Стартираха довършителните дейности от ремонта на свлачището, което се образува миналата пролет на международния път Е-79 между Мездра и Ботевград в местността „Копяновец”. Строително-монтажните работи се извършват при километър 178, като проблемният участък е с дължина 100-на метра. За да се укрепи свлачището, в момента се изгражда железобетонна подпорна стена, тип мостово съоръжение, поясниха от фирмата-изпълнител на обществената поръчка.

Очаква се ремонтните дейности да приключат до 24 април. Дотогава е въведена временна организация на движението, като едната лента е стеснена (посока Мездра-София) и трафикът се осъществява двупосочно в съседното платно. За целта участъкът е сигнализиран и обезопасен с необходимите пътни знаци и средства, а движението се регулира чрез светофарна уредба. Въпреки това недобросъвестни шофьори продължават да преминават с не-съобразена скорост и да създават рискови ситуации.

След като завърши укрепването на това свлачище, строителните работи ще се пренесат на другото свлачище, което се активизира през есента на миналата година на около 300 м в посока Мездра.

От Агенция „Пътна инфраструктура” предупреждават водачите на МПС да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в този участък. Тъй като до приключване на ремонта движението между Мездра и Ботевград ще бъде затруднено, от Пътната агенция съветват шофьорите да използват като алтернативен маршрут второкласния път за столицата през Искърското дефиле, а пътуващите към Монтана, Лом и Видин - този през прохода „Петрохан”.