Предвид неблагоприятните метеорологични условия, които се очакват през тази и следващата седмица, ръководството на Общината и представителите на образователните институции се договориха насрочената за 22.03.2018г. от 10:00 ч. Панорама на образованието - Мездра `2018 да се проведе през месец април.

Плануваната предварително родителска среща ще се състои в Голямата заседателна зала на Общинска администрация и ще започне в 18:00 ч. на 22.03.2018г. Мероприятието се организира от Община Мездра и Регионално управление на образованието-Враца, като целта му да запознае кандидат-гимназистите и техните родители с броя и вида на паралелките и новостите в системата на образованието в учебните заведения в Общината Мездра. На среща ще присъстват: кметът инж. Генади Събков, областният управител на Област Враца- г-жа Малина Николова, началникът на РУО-Враца- г-жа Галина Евденова, представители на бизнеса и родители.

Екипи от всяко от учебните заведения, предлагащи професионално обучение ще представят презентации на утвърдените през годините паралелки и новосформираните. Г-жа Евденова ще даде повече информация за броя и вида на паралелките в Общината през новата учебна година, важните дати и срокове, балообразуващите предмети и приемните изпити. Акцент в родителската среща ще бъде професионалното образование.

С цел улесняване придвижването на заинтересованидеца и родители от малките населени места, Община Мездра ще осигури допълнителни училищни автобуси на база подадени заявки от директорите на учебните заведения.