През нощта срещу четвъртък облачността бързо ще намалее и през деня ще е предимно слънчево. Ще духа умерен запад-северозападен вятър, който след обяд ще отслабне, а до вечерта и ще стихне. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните - между 11 и 16 градуса. Това се съобщава в седмичната прогноза за времето в България - от 16 до 21 ноември, на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В петък сутринта, 17 ноември, ще е почти тихо и доста хладно, с минимални температури между 0 и 5 градуса, на места в низините видимостта ще е намалена. От запад облачността ще се увеличава, а след обяд ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат цяла Западна България. Ще духа слаб югоизточен вятър. Температурите ще се задържат почти без промяна. През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна.

В събота, 18 ноември, с умерен и силен вятър от север-северозапад ще нахлува студен въздух, като температурите бързо ще се понижат. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, но със застудяването и на места във високите полета, и в по-ниските планински райони, дъждът ще се примесва или ще преминава в сняг. Има повишена вероятност за интензивни и значителни по количество валежи. Температурите ще са почти без дневен ход, от 4-5 градуса в Западна България до 10-12 градуса в Източна България.

В неделя, 19 ноември, валежите ще отслабнат и в по-голямата част от страната ще спрат, облачността ще се разкъса и до края на деня ще намалее. Вятърът ще отслабне, ще остане от северозапад. Времето ще е студено, с минимални температури, близки до 0 градуса, и с максимални - около и под 10 градуса.

В началото на новата седмица със слаб до умерен западен вятър времето ще се затопля. Ще има променлива облачност, над много райони намаляваща и до слънчево време.