Командирът поздрави военнослужещите и техните семейства по случай 6-ти май, празникът на Българската армия и Денят на храбростта. Той им благодари за постоянството, силата и решителността и себеотдаването с които посрещат ежедневните предизвикателства на динамичното ни време. Обръщайки се към наличния състав командирът каза, че се гордее с тях, защото градят утрешния ден на Българската армия, която има нужда от храбри мъже и жени.

Началник щаба, Майор Симеон Цеков прочете Заповед на командира на формированието за награждаването на военнослужещи за изпълнение на служебните им задължения. За проявено високо чувства за отговорност, старание и безупречна служба бяха отличени сержант Дамянов, командир на трето механизирано отделениена първа механизирана рота, ефрейтор втори клас Спасов, мерач на картечница, ефрейтор втори клас Бойков, командир на първи разчет на самоходна минохвъргачка. Сред получилите благодарност бяха и ефрейтор втори клас Йорданов от логистиката, редник трети клас Георгиев от щабната рота и редник Велчев, първи клас автоматчик.

По повод празника, Областният управител Момчил Младенов връчи поздравителен адрес на подп. Георги Крайнов. „Уважаеми господа офицери, сержанти и войници, Вие всекидневно доказвате своето чувство на отговорност и ангажираност към съдбата на Родината. С достойнство, храброст и с чест изпълнявате войнските си задължения при участие в мироопазващи операции зад граница, като издигате международния авторитет на България. Пожелавам на служещите във военно формирование 54 990 здраве, семейни радости и успехи в трудната мисия – да бъдете една от най-стабилните опори на Българската държава.“, се казва в поздравителния адрес.


Тържеството продължи със спектакъла „Гергьовски светлини” изпълнен от театрална група ТЕМП към Младежки дом Враца и с богата художествена програма.