Празничният ден в училището започна с химна на Република България, издигането на националния флаг и внасянето на знамето на училището.

Поздрав към присъстващите поднесе директорът на училището Иван Иванчев. В словото си той благодари на колегите си за усърдието, професионализма и любовта, с които всеки ден обгръщат и дават знания и топлина на децата. Директорът благодари и на родителите за доверието им и пожела на всички спорна и успешна учебна година.

Гости на тържественото откриване бяха председателят на Общинския съвет Яна Нинова, заместник-кметът Сашо Илиев, Даринка Христова - старши експерт в РУО - Враца, Елена Нанова и Петя Петкова - председател на училищното настоятелство. Яна Нинова поздрави присъстващите и им пожела здраве и успех в общата грижа за бъдещето на България - децата.

Празничната програма продължи с изпълненията на малките мажоретки, възпитанички на Цветелина Цинцарска, които изпълниха пространството с фееричния си танц и талантливите изпълнители от вокалната група, с ръководител Анета Петкова.

Отец Данаил Цинцарски отслужи празничен водосвет и благослови учителите, децата и техните родители.