Предстои комисията с председател Диана Павлова, началник на общинския отдел "Градоустройство, строителен контрол и обществени поръчки" да разгледа и извърши оценка на постъпилата оферта. Едва след това, ако не бъдат констатирани пропуски в подадените документи, комисията ще направи предложение до кмета на община Мездра за сключване на договор с фирмата, която кандидатства за изпълнител.

"Целта на проекта е обновяване на отоплителните инсталации в двете детски градини, за да се повиши комфорта както на децата, така и на персонала в детските заведения, заяви ръководителят на проекта Теодор Даскалов. Подобни мерките за енергийна ефективност се предвижда да бъдат въведени и в градските училища "Кирил и Методий" и "Иван Вазов", в които ще бъдат подновени осветителните тела и ще се ремонтират физкултурните салони.

Прогнозната стойност на поръчката е 340 654 лв. без ДДС.

За другата обособена позиция - санирането на Основно училище "Христо Ботев", ще бъде обявена нова обществена поръчка, тъй като сградата на това учебно заведение е архитектурен паметник на културата, поради което за нейното обновяване има специални законови изисквания. Прогнозната стойност на тази поръчка е 357 063 лв.