Oсигурява се придружител на всяко транспортно средство с повече от една СИК, като придружителя отговаря солидарно с членовете на СИК за изборните книжа на секциите в транспортното средство. За тази цел кмета на общината издава заповед. Придружителите на транспортните средства се грижат те да следват автомобила на МВР, като по този начин ще се избегне объркване на маршрута за придвижване.

Придружителят на автомобилите се задължава да обяви времето на тръгване в момента на потегляне, за да се осигури маршрута за приемане на СИК в гр. Монтана. Забранява се да се обявява „тръгване” преди факта на потеглянето. Тези превозни средства, за които бъде съобщено, че тръгват, но реално не тръгнат, ще бъдат приети последни.

Раздаването на номера за приемане от РИК ще се извършва в самия автомобил, след пристигането му пред театър „Драгомир Асенов” - входа от към ПМГ (север), след предаване на списък на секциите от придружителя. Номера без присъствие на членовете на СИК няма да бъдат раздавани.

За община Монтана важи същата схема за приемане, входа н театър „Драгомир Асенов” от към ПМГ (север). Колите със СИК от Монтана ще изчакват по реда на пристигане на транспортните средства, без значение от коя община са пристигналите транспортни средства.

Общините организират звено за получаване на текуща информация от СИК и предаването и в обобщен вид на Областната администрация.