Под предния капак на първия автомобил е намерена бяла найлонова свивка, съдържаща 2 части от зелено растение, с дължина 10 см и 14 см, с тегло от 21,2 грама канабис. Под прага на втория автомобил от дясната страна, между предната и задната врата, са намерени 2 части от зелено растение канабис, с размери 12,5 и 7,5 см, с тегло от 18,4 грама. При извършеното претърсване в автомобила под предна дясна седалка е открит саморъчно направен нож, тип "мачете" и зелено растение канабис, с тегло 1,4 грама, открито под гумената стелка на предната дясна седалка.

Същата нощ между 23,40 ч.и 01,35 ч. е извършен оглед на местопроизшествие в землището на с. Долна Вереница, в местността "Чукаро", представляваща тревиста местност с храсти и дървета, до която се стига по отъпкана пътека, встрани от земен път, водещ до селото. При извършените процесуално-следствено действия са иззети 7 зелени храста канабис, с листна маса с дължина от 1,40 м.до 2,10 м, с тегло на листната маса около 12 кг.

На около 50 метра от храстите в пресечена гориста местност е открит заслон, направен от картон и син полиетиленов найлон, като около него са открити 5 чифта черни гумени ръкавици и опаковки от напитки. Под найлона е намерена картонена конструкция, състояща се от две части, като всяка има завързани по дължина платнени връзки, наподобяващи простор, на които висят общо 20 зелени растения канабис, с различна дължина и 180 съцветия.
Общото тегло на иззетите растения и съцветия е 4,5 кг. По случая е образувано досъдебно производство НК в РУ Монтана.