Sportal
от

Тази вечер в 21:45 часа България приема Словения в последния си мач от Лига "С", група 3 на Лигата на нациите. Това е последен шанс за "Лъвовете" да се преборят за първото място в групата. За съжаление, възпитаниците на Петър Хубчев изпуснаха питомното и сега ще гонят дивото. Те ще трябва да постигнат почти задължителна победа довечера на "Васил Левски", но дори и да успеят, ще трябва да разчитат на помощ от страна на Кипър в мача им с Норвегия.

Преди началото на днешните мачове в групата България е с равни точки с лидера Норвегия, като и двата тима имат по 10. В преките двубои те също са с абсолютно равни показатели, след като си размениха по една победа с по 1:0. Скандинавците обаче имат предимство в головата разлика, която е 5:2, докато нашата е 6:4.

Добрата новина е, че все още имаме няколко варианта, при които можем да изпреварим Норвегия в крайното класиране. Първият вариант е да спечелим нашия двубой, а скандинавците да не успеят да победят в Кипър. Вторият вариант е да направим равенство, но тогава Норвегия задължително трябва да загуби своя мач. Третият вариант е и двата тима да спечелят своите мачове, но нашата победа да е по-изразителна от тази на норвежците, като така да ги изпреварим по голова разлика. Има дори и четвърти вариант, при който и двата отбора да загубят, но нашето поражение да е минимално, а това на норвежците да е с по-голяма разлика, като така отново ще ги задминем по голова разлика.

Другата добра новина е, че и Кипър има за какво да играе и мачът в Никозия няма да е протоколен. Домакините ще търсят победата, защото в противен случай има опасност да изпаднат в по-долната лига.

Селекционерът Петър Хубчев обаче отново няма да може да разчита на оптимален състав. След като преди мача с Кипър заради контузии отпаднаха Пламен Илиев и Кирил Десподов, сега към тях се присъедини и наказаният Тодор Неделев. Това ще доведе до размествания в състава.

На вратата отново се очаква да започне Георги Петков, а пред него карето в защита ще е съставено от Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков и Антон Недялков. Георги Костадинов и Симеон Славчев ще действат в средата на терена, а промените ще бъдат в предни позиции. Там на мястото на Неделев на левия фланг ще започне Николай Димитров, а вместо неубедителния Божидар Краев се очаква да стартира Спас Делев, който да действа на върха на атаката. Зад него ще бъде Ивелин Попов, а отдясно отново ще действа Галин Иванов.

В Словения също имат своите проблеми и от състава отпаднаха вратарят Аляж Ивачич и нападателят Андраж Шпорар. В последния момент селекционерът Игор Бенедейчич трябваше да се откаже от услугите и на младока Домен Църнигой. Най-вероятно той ще пусне в игра Белец на вратата и пред него Скубич, Мевля, Аляж Струна и Андраж Струна в отбрана. Дервишевич и Зайц ще са двойката опорни халфове, а по крилата ще оперират Вербич и Безяк. Берич ще води атаката, а зад гърба му ще го подкрепя Иличич.

Лига на нациите, Лига "С", група 3:

БЪЛГАРИЯ - СЛОВЕНИЯ

Вероятни състави:

БЪЛГАРИЯ: Петков, С. Попов, Бодуров, Божиков, Недялков, Костадинов, Славчев, Димитров, Иванов, Попов, Делев

СЛОВЕНИЯ: Белец, Скубич, Мевля, Ал. Струна, Ан. Струна, Дервишевич, Зайц, Иличич, Безяк, Вербич, Берич

Стадион: "Васил Левски", София

Начало: 21:45 часа

Съдия: Хюсеин Гьочек (Турция)