Поради ремонтните дейности на водния цикъл във Враца беше извършена реорганизация на градския транспорт. Изкопните работи на площад „Св. Софроний Врачански” наложиха движението на тролеите да бъде временно спряно. За целта бяха закупени автобуси и микробуси за обслужване на гражданите, докато беше затворен пл. „Софроний Врачански“.

Площадът вече е отворен и петте автобуса и двата микробуса вече не се използват. Те са в добро техническо състояние, макар да са "втора ръка". За закупуването им са изразходвани 100 хил. лв., като същевременно в дружеството са влезли 50 000 лв. от билети. Автобусите и двата микробуса остават в активите на общинското дружество „Тролейбусен транспорт” и трябва да се използват целенасочено, обясни кметът Калин Каменов.

Каменов съобщи още, че общинското ръководство и това на тролейбусното дружество обмислят закупените превозни средства да обслужват линии в източната промишлена зона на града, за която на този етап няма транспорт, а там работят много хора.

„Смятам, че с правилна експлоатация на автобусите можем да се справим, докато получим необходимите средства по Целенасочената инвестиционна програма за развитие на Северозапада за ремонт на улиците в промишлена зона“, заяви Каменов.

По тази програма се чакат 9 млн. лв., с които ще се ремонтират улиците в източната промишлена зона на Враца.