На сцената ще се проведе фестивалът „Гласът на реката”, организиран от Народно читалище „Христо Ботев”, гр. Козлодуй. Участниците ще се състезават в две категории: Първа категория – Индивидуални изпълнители; Втора категория – Вокални дуети, триа и квартети, групи. Индивидуалните изпълнители се състезават в четири възрастови групи: Първа група – детски градини; Втора група – от I до IV клас; Трета група – от V до VIII клас; Четвърта група – от IX до XII клас.

Децата, които дойдат с карнавални костюми, ще могат да ги представят на сцената. Приказни декори за празника ще предоставят учениците и учителите от СУ „Христо Ботев”, Козлодуй.

Традиционно празникът ще се проведе в Ботев парк, който ще бъде затворен за автомобили и със свободен достъп за деца и тийнейджъри, които искат да играят на воля сред красивата дунавска природа.

За по-големите участници ще има демонстрация по скейтборд, а след това в рамките на няколко часа ще се проведат обучения от най-добрите скейтбордисти в България. В невероятния свят на физиката и химията ще се потопят децата, които ще могат да посетят „Щурата лаборатория”.

Машина за пяна, пейнтбол, работилница за бижута, стена за рисуване, работилница „Балонен свят”, Бодиарт, изработване на картички и костенурки също ще бъдат на разположение за забавления на децата в Ботев парк.

През целия ден ще може да се рисува на асфалт, а за най-ориентираните ще има опция да получат допълнителен подарък, след като обиколят шест атракциона и получат печати на специално изработени за деня цветни флаери. Флаерите ще се получават от всяко дете при влизане в Ботев парк. 400 деца ще си тръгнат със снимка за спомен от празника с приказни декори. Шарени аниматори ще раздадат 2 000 цветни балона за празника.

Камионче за сладолед ще предлага безплатно пет вида сладолед- осигурени са 2 000 броя сладолед за децата на празника. Децата ще могат да опитат и от шоколадовия фонтан, 3 800 броя пуканки, захарен памук, понички и ледени сокчета ще бъдат достъпни за всички участващи в празника.

За финал изпълнителката Дара ще изнесе концерт, а цветна заря ще зарадва всички присъстващи.

Празникът се осъществява с любезната подкрепа на АЕЦ „Козлодуй”.

Осигурен е безплатен транспорт за жителите и гостите на Козлодуй. Две транспортни фирми осигуряват превозването за собствена сметка.