До тежката катастрофа се е стигнало, след като 37-годишен неправоспособен шофьор от Борован се забил с колата си в ТИР.

При сблъсъка тежко ранени са 39-годишен мъж от село Борован, който е с порезна рана на главата и травма на главния мозък. Той е настанен в хирургично отделение при врачанската болница с опасност за живота. Критично е и състоянието на 16-годишно момче от същото село, което е с избити зъби, кръвонасядания, хематоми на очите, травма на главния мозък.

С по-леки наранявания са останалите четирима в колата. Шофьорът е със счупен десен крак, гръдна и черепно-мозъчна травма, настанен в хирургично отделение при МБАЛ "Христо Ботев", без опасност за живота. Наранявания е получил и 21-годишен мъж от село Борован, който е с фрактура на тазобедрена става и е настанен в хирургично отделение на врачанската болница. Пострадал е и 22-годишен мъж от Борован, който е настанен в хирургично отделение при МБАЛ "Христо Ботев"- Враца, без опасност за живота. Ранен е и 41-годишен мъж от Борован, който е с черепно мозъчна травма, комоцио настанен в хирургично отделение при МБАЛ "Христо Ботев"-Враца, без опасност за живота.

При тестване за алкохол неправоспособният водач на лекия автомобил е дал положителна проба, която е под 1.2 промила. Проверката за наркотици и на двамата шофьори е била отрицателна.

Причините за кървавата катастрофа са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство по описа на районното управление на полицията във Враца.