Поради силен валеж, предното стъкло на управлявания от В.К. автомобил било замърсено с вода и кал, отхвърляни от движещите се пред него тирове. Тъй като не виждал пътя, мъжът задействал чистачките, за да го измие по най-бързия начин. След това пръснал и течност за по-добра видимост. Действайки по този начин, обвиняемият нарушил правилата на Закона за движението по пътищата, тъй като не контролирал превозното средство, не се съобразил със скоростта на движение на същото, със състоянието на пътя и с конкретните условия на видимост. В резултат на това, при излизане от десен за него завой, загубил контрол на управлявания от него автомобил, като навлязъл в лентата за насрещно движение. Последвал удар с движещия се в нея лек автомобил м. „Тойота“, в който пътували две жени. Веднага след сблъсъка двете предни въздушни възглавници на автомобила на В.К. се отворили. След спадането им той излязъл от МПС и видял другата кола. Затичал се към нея и помогнал на пострадалите.

Няколко минути по-късно бил подаден сигнал на телефон за спешни повиквания за настъпилия пътен инцидент. Двете жени били транспортирани до болнично заведение в гр. Видин.

От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че на пострадалите били причинени средни телесни повреди – фрактури на горни крайници.

Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият К. е заявил, че се признава за виновен и е дал обяснение по случая.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.