Градоначалникът отбеляза, че в Инвестиционната програма на Община Мездра за 2018 г. е предвидено и проектиране на стадион в селото. Бяха посочени и редицата успехи на представителния футболен тим, както и на детската школа към ФК Околчица (Моравица). Събков благодари на кмета на Моравица Коно Жилковски за сформирания детски отбор към ФК Околчица.

Въпреки становището на Регионалното управление на образованието - Враца за предприемане на стъпки за закриване на ОУ "Васил Кънчов", кметът на Мездра заяви, че до края на тази година ще бъде завършена и спортната площадка в школото, на която ще бъде поставена изкуствена настилка и създадени всички необходими условия за ефективно използване. В името на децата от селото и на образованието, което е с традиции в Моравица, Събков е категоричен, че ще помага с каквото може на учебното заведение и на учителите, обучаващи децата на селото. Кметът пое ангажимент, преподавателите в учебното заведение да започнат още по-активна работа с учениците в извънкласните форми.

По сигнал на жители на селото и на специалиста от "ВиК"-а, който отговаря за това населено място, кметът на Мездра е съдействал за отстраняване на повреда върху конструкцията на водния резервоар на селото, похвали се градоначалникът. През м. г. е извършен ремонт на покрива на здравната служба. Със съдействието на Общината е разчистено нерегламентирано сметище в района на стадиона. В няколко улици на Моравица са поставени т. нар. "пети" жици и от тях са захранени новопоставени улични лампи.

Събков обеща с наетите работници до 29 години през тази година да бъдат почистени двата гробищни парка и всички общински територии да се поддържат в добро състояние.

Съгласно Постановление №260/24.11.2017 г. на Министерския съвет, в Руска Бела ще бъдат ремонтирани две улици - "Александър Стамболийски“ и "Маршал Толбухин", на обща стойност 81 717 лв. Ще се ремонтира и покривът на читалището в селото.

Проблем за жителите на селото се оказва липсата на удобен транспорт до общинския център. Според местните автобусите не влизат в селото, а спират на главен път Е-79, който е на около километър от Руска Бела. Ако няма как да бъдат пуснати допълнителни линии за селото, жителите помолиха кмета на Мездра, ако е възможно, да се постави предпазна ограда - парапет на част от пътя до автобусната спирка и да се ремонтират спирките.