Последователност, приемственост и експертиза са били критериите при формирането на екипа, както и равнопоставеност на мъжете и жените, посочи Лазар Лазаров.

Част от дейността на министерството е насочена към най-нуждаещите се от целева помощ за отопление, посочи служебният министър. "Всеки, който получава помощ за отопление ще получава с 20% повече в сравнение с миналия отоплителен сезон. По-високата помощ ще започне да се изплаща от 15 август", уточни Лазар Лазаров и подчерта, че са предприети действия за разширяването на обхвата на лицата, които имат право на такава помощ. "Почти 196 000 са подадените заявления за помощ, а на 108 000 вече е отпусната", каза още служебният министър на труда и социалната политика. Предвижда се над 530 000 души с ниски доходи да получат всяка година пакети с храна и хигиенни материали, а услугата „Топъл обяд" ще получават над 50 000 нуждаещи се.

На този фон предшественикът му на поста Георги Гьоков излезе с позиция след уволненията в Главната инспекция по труда от служебния кабинет, в която посочва, че действията на служебното правителство са "отмъщение и реваншизъм": "Служебният министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров уволни изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" Елена Аврамова и главния секретар на агенцията Георги Милчин. Освен тях, и зам.-изпълнителния директор на Агенция "Социално подпомагане" Михаил Ставрев. Сигурно в следващите дни списъкът ще се попълва с още много хора, работили за редовното правителство", смята бившият министър от квотата на БСП Гьоков.

Източник: actualno.com