Тогава в офиса на един от обвиняемите бяха намерени и иззети огнестрелни оръжия, боеприпаси и наркотици. В друго помещение, ползвано от групата, бяха открити фреза за изработка на матрици за неистински монети с номинал 1 лев и самоделно взривно устройство от 400 г. тротил с дистанционно управление и магнит. Разследването показа, че то е било предвазначено за поставяне под автомобил.

По искане на прокуратурата съдът остави в ареста двама от обвиняемите, а на другите участници (майка и дъщеря) определи по-леки мерки за неотклонение – „Домашен арест“ и „Гаранция в пари“.

Днес , 20 май 2020 г., след получено разрешение от СНС беше проведено повторно претърсване в офиса, ползван от престъпната група, където бяха намерени и иззети доказателства, разкриващи нови насоки на дейността й - в частност на освободените с по-леки мерки жени. Същите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, който ще поиска от съда да бъдат задържани за постоянно.

При обиска е намерено взривно устройство с прикрепен към него взривател с дистанционно управление. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи пред днес журналисти , че при проведена акция във Враца от ГДБОП и Специализираната ппрокуратура е била разкрита подготовка за поставяне на взривно устройство в автомобила на съдия.