Старши специалистът „Труд и работна заплата“ в Общински център за социални услуги и дейности – Мездра - Цветинка Стоянова, е представена в алманаха със стиховете за деца „Рожден ден“, “Нежно стихче за вълшебни сънища” и „Самодивка“. Тя има издадени две детски книжки - „Самодивка“ (2018 г.) и „Караконче Тонче и Сашко от София“ (2019 г.), а в момента подготвя за печат книга в помощ на деца без родители от сиропиталища, която ще бъде издадена в Москва.

Дарина Цветкова - член на Литературен клуб „Христо Ботев“ - Мездра,на Художествено-творчески клуб "Ковачница" - село Игнатица и Художествено -творчески клуб „Факел“ – село Зверино, е представена в алманаха с две стихотворения за деца - „Попара“ и „Космичен град“ и с четири гатанки. Тя има издадени 11 книги - стихосбирките „Пречистване“, „Съзерцание“, „Необятност“, „Ех...“, „Тинтява“, „Обичник“, „Жива“ и „Слънчогледи“, новелата за юноши „Сърчице златно“ и поетичните сборници за деца „Цветна дъга“ и „Водолейче“.

Алманахът „Нова българска литература. Детски истории 2020“ ще бъде представен официално на 31 май 2020 г. (неделя) от 13:00 часа пред паметника на Радой Ралин в София, а от 19:00 часа същият ден, сайтът за нова българска литература „Буквите“ организира Виртуална премиера с участието на авторите, включени в алманаха.