Повече от 200 възпитаници на градските детски градини и училища, както и на Средно училище "Св. Климент Охридски" в Зверино, демонстрираха творческите си умения, като украсиха по свой собствен стил с бели и червени цветове кестените и зелените площи на централния площад. Съгласно регламента на проявата представителите на отделните детски и учебни заведения имаха 30 минути, за да завършат своите оригинални произведения.

Накрая всички участници в събитието получиха награди за положения труд и старание, осигурени от организаторите. Те им бяха връчени от кмета на Мездра Генади Събков.

"За първа година идвам тук, за да украсявам по случай предстоящия празник. Много ми е интересно и забавно", сподели Ния Бонева.петокласничка в Основноо училище "Св. св. Кирил и Методий".

По време на празничната проява беше разкрит благотворителен щанд с ръчно изработени мартеници, направени от възпитаниците на Общинския комплекс за социални услуги за деца и лица с увреждания. Средствата от продадените мартенички ще бъдат дарени за нуждите на деца в неравностойно положение.