© СУ"Х.Ботев"-Враца

Виктор Кръстев - директор на училището разкрива, че тази зала е мечта за всеки ученик - без значение настоящ или бивш, но спортното съоръжение е важно и за всеки врачанин. Затова новината за възобновяването на строително-монтажните дейности е толкова важна. Провеждането на нова обществена поръчка отнела около 4 месеца, но вече има избран изпълнител. Фирмата е от гр. Габрово и от две седмици строителите са на обекта.

"Първо, бяха извършени изключително прецизни почистващи дейности, а всички отпадъци и боклуци, останали или натрупани през дългия застой на обекта, бяха отстранени. Започна същинската строителна дейност. Стените на спортната зала за иззидани, а вече започна подготовка за издигане на кофража и изливане на колоните на обекта. Това ще е едно изключително бижу в центъра на града. Спортната зала е невероятна и модерна, тя ще е на разположение на града и на врачани." - казва директорът в интервю за БНР - Видин.

Спорната зала се строи в двора на училището, но тя ще даде възможност във Враца да се провеждат градски, национални и международни състезания.

Източник: БНР - Видин