В събота, 13 февруари, застудяването ще продължи, с минимални температури до минус 7 градуса, а в неделя максималните няма да надвишават минус 3 градуса.

В понеделник и вторник минималните температури ще достигнат минус 11 градуса, максималните - минус 4-6. Ще превалява слаб сняг.

Студено време настъпва. За часове температурите падат с 15 градуса. Промяната се дължи на нахлуването на студен вятър от запад-северозапад. Ще вали дъжд, а по-високите части и сняг, съобщи Леночка Ангелова, началник на Хидрометеорологичната обсерватория в Монтана.

Следващата седмица продължава студеното време. Минималните температури ще се задържат около -7 до -4 градуса. Максималните поне до понеделник ще бъдат отрицателни, от вторник ще започнат да се покачват до +3 градуса. След 18 февруари максималните температури ще бъдат положителни, но минималните в сутрешните часове поне до 21 февруари ще се движат между -6 до -3 градуса. От 24 февруари очакваме подобрение на времето. В последните дни на февруари пролетта отново се връща. Това си е типично за месец февруари време.