"Няма никакви ремонтни дейности днес. Няма никой, току- що провериха. Утре хората се събират, за да си направят уведомително писмо до кмета на Лом Пенка Пенкова, нали там до полицията, каквото трябва. И вече ще чакаме разрешение, ако и утре не се явят, да затваряме пътя. Може би на 12 септември ще има нов протест, като ще присъства и кметът на Лом госпожа Пенкова", каза за БНР кметът на село Добри дол Младенка Младенова.

Изпратихме въпроси до АПИ за обяснение защо не се изпълнява обещаният ремонт. От пътната администрация отговориха следното:

"Агенция „Пътна инфраструктура“ е възложила на фирмата изпълнител предприемането на мерки за изпълнение на най-неотложните ремонтни дейности на участък от път II-11 Добри дол - Орсоя. Преди да стартират ремонтните дейности обаче задължително трябва да се направи временна организация за безопасност на движението. В момента се разглеждат възможните варианти за насочване на тежкотоварния трафик по време на предстоящите ремонтни дейности, тъй като на територията на област Монтана заради ремонти е ограничено тежкотоварното движение по третокласните пътища III-112 Добри дол - Монтана и III-114 Лом - Ружинци, които са алтернатива на II-11."