Преди началото на музикалната програма от сцената прозвуча призив към присъстващите да кажат „Не“ на дрогата. На 26 юни, който е обявен за Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества, от Общинския съвет по наркотични вещества представиха видеоклип, с който отправиха силно послание към видинските деца и младежи да изберат живота пред зависимостите.

Първи на сцената с ритъма на танца омаяха танцьорите от Клуб за спортни танци „Елит-Тим“. След това многобройните зрители се насладиха на хубавата музика и песни, които представиха талантливите Никол и Петя. Със своите невероятни изпълнения на хип-хоп, брейк, електрик буги и попинг впечатлиха танцьорите от монтанската школа по танци Dance Machine. С бурни аплодисменти бяха посрещнати и Monty & Petya Alexa. Още повече градусът на настроението и емоциите се повишиха, когато на сцената излязоха атрактивните близначки Alex & Vladi. Екзотичните хубавици очароваха публиката и допринесоха за това второто издание на Summer Vibes Festival да бъде наистина незабравимо преживяване.

Вторият ден на младежкия фестивал също донесе много хубави емоции и незабравими спомени на всички, които станаха част от това запомнящо се преживяване. Началото и днес бе поставено с работилница по танци. По-късно през деня забавленията продължиха с разнообразни игри, в които се включиха десетки видински деца.

Вечерта дойде и дългоочакваният момент, когато беше изтеглена томболата с награди за най-активните участници в работилниците и игрите. Няколко късметлии се сдобиха с плакати с автографи на звездите на фестивала. Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова връчи трите големи награди, осигурени от организаторите – пениборд, тротинетка и велосипед.

Концертната програма през втората фестивална вечер започна с изпълнения на Детска танцова школа Swing с художествен ръководител Елена Венелинова. След това настъпи и дългоочакваният момент, когато на сцената излязоха Атанас Колев и Боро Първи, които до последната минута поддържаха градуса на настроението на максимум. С този страхотен концерт приключи и второто издание на Summer Vibes Festival.

Два дни танци, игри, състезания, концерти и срещи с известни изпълнители – това е равносметката от младежкия фестивал. Най-важното е, че той постигна своята цел – изведе децата и младежите от виртуалния свят и им показа как могат да се забавляват по един здравословен начин в реалността. А най-голямата награда за организаторите – Община Видин и Event Masters, са усмивките по лицата на стотиците младите хора, които преживяха два незабравими летни дни край емблемата на старопрестолния Видин – средновековната крепост „Баба Вида“.