© Община Белоградчик

На отбелязването на началото на коледно-новогодишните празници в Община Белоградчик присъстваха Боян Минков – кмет на община Белоградчик, Ангел Боянов и Лозина Николова – зам. кметове на община Белоградчик, Негово Високоблагоговейство отец Рафаил - Архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, Александър Александров – кмет на община Ружинци, Мария Тодорова – кмет на община Чупрене, както и кметски наместници от община Белоградчик.

В своята реч г-н Минков каза: „Казват, че края на годината е време за равносметка. Време, в което преценяваме всяко свое изминало действие. За мен този преобразен площад доказва, че сме на прав път. Радвам се да видя толкова много хора тук, в центъра на Белоградчик, хора, заради които си струваше всяко едно усилие по орагинизирането на тази красота наоколо. Знаете, че искаме да превърнем цялата община в по-красиво място; знаете, че искаме да покажем на туристите един истински европейски облик.“

Г-н Минков благодари на Ведерник ЕАД, заедно с който бе подготвен Коледния базар и културната програма към него. Той също така изказа признателността си на всички звезди, които ще изнесат концерти до края на годината, а след това специално благодари и на Младежки клуб „Бъдеще“, Детска градина „Иглика“, Пенсионерски клуб „Мадона“, Начално училище „Васил Левски“, Средно училище „Христо Ботев“, Център за обществена подкрепа и Дневен център – Белоградчик за техните вдъхновяващи благотворителни инициативи.

Както винаги събитието бе посрещнато с най-голямо нетърпение от най-малките, чиито лица бяха озарени от светлините на високата елха. Към празничния дух допринесоха и възпитаниците на Детска градина „Иглика” със своята красива програма, последвани от спиращото дъха огненото шоу „Дивинитас”, което плени вниманието както на малки, така и на големи.

След като всички присъстващи се присъединиха в обратното отброяване, светлините на елхата грейнаха и придадоха завършен облик на празничната премяна на град Белоградчик. В същата вечер в Народно читалище „Развитие – 1893” гостуваха и Трио „Тенорите” с концерт, който бе част от културната програма на Коледния базар. Със своя неоспорим талант, те заслужено получиха продължителни бурни овации от публиката в края на своето представяне.

Източник: Радио Видин