Стела прави първите си стъпки в изобразителното изкуство още в най-ранна детска възраст. Талантът й проличава и е забелязан от учителите й, когато прерисувала лика на руския революционер Ленин. По-късно дори излага първите си детски рисунки в училището, в което учи. "Още тогава усещах, че героите трябва да бъдат изобразявани по един или друг начин, за да могат да бъдат увековечени и да помним какво са направили за нас и за България", споделя младата художничка.

Въпреки че завършва Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград, специалност "Режисьор на пулт", рисуването е това, което я привлича истински и я олицетворява като личност. В момента Стела не работи, защото отглежда двете си деца, но в свободното си време не пропуска възможност да рисува.

Когато по-големият й син завършва четвърти клас, подарява на неговата класна ръководителка в началния курс Нели Петринска маслен портрет на Васил Левски. В момента ликът на Апостола на свободата краси директорския кабинет в градското училище "Св. св. Кирил и Методи", където всички могат да се любуват на него.

Бъдещите творчески планове на Стела Цветкова са да продължи да рисува портрети на български национални герои, а когато създаде достатъчно картини - да подреди първата си самостоятелна изложба в Мездра.