"Първата ми крачка е тийнейджърите лишени от свобода да осъзнаят, че са извършили тежки престъпления- кражби, убийства, изнасилване и др.
целта ми е промяната им към доброто", сподели авторът и режисьор Любен Кънев.
Ще организирам коледно тържество в поправителния дом, което ще бъде финансирано от мен, както и от мои съмишленици, с които да направим този празник за тях още “по-топъл”, казва той.

Според него тези деца извършили престъпления, имат нужда от образование, подкрепа и приемане, а не от отхвърляне и отричане, поради простата причина, че всеки от нас може да сгреши и да попадне на тяхното място, а още повече като хора сме отговорни един към друг. Смятам, че човек в душевно и психическо равновесие, осъзнал грешката си и поискал прошка, има право да продължи напред и да бъде подкрепен, категоричен е звездата от сериала „Под прикритие“.

"Можем да постигнем добри резултати, като намерим верните ходове за развитието на лишените от свобода млади хора, след като присъдите им приключат. Като например да им се намерим работа в компании имащи желание да се включат в подобна подкрепа или да им се осигури възможност да учат. Неща, които ще ги провокират да открият надежда за себе си извън “престъпната улицата”.

"След излизането им от поправителния дом, повечето от тях буквално остават сами и се разхождат около нас. Без надзор и никаква подкрепа, подслон и храна. Това много бързо ги принуждава, за да оцелеят, отново да извършат престъпление. Несигурни и отхвърлени, носещи агресия, омраза и разочарование, те са заплаха за нашите деца, за нас, както и за себе си. Намеренията ми са да открия начини да им се помага, още докато са в поправителния дом, чрез психолози, учители и други специалист. Престъпилите закона са предимно от проблемни семейства. Родителите им дори не ги търсят за Коледа и не пращат подаръци. Само така можем да ги приобщим към нашето общество българи, а ние, бихме били хора, които се грижат за България", казва Любен Кънев.

Средствата от спектакъла ще отидат за лечението на болно дете.