Тони разказа, че веднага след кражбата се обадил в полицията. От там момчетата го успокоили, че ще му върнат откраднатия фотоапарат. „Аз им повярвах, но пет-шест дни прекарах тъжен, отчаян. Не можех да приема, че повече няма да снимам, да усещам радостта на хората застанали пред обектива, да публикувам снимки на красивата Враца и да ми пишат във Фейсбук стотици врачани от тук и от много кътчета по света”.

Тони разказва колко човешко отношение от страна на полицаите е срещнал. Те му се обадили преди дни, че апарата е намерен и той веднага потеглил с най-бързата скорост на количката си към тях. Пак обаче му се наложило да е тъжен. Служителите му обяснили, че може да си го вземе след около месец, така било при разследване на престъпление. „Помолих се на момчетата, казах им наизуст номера на апарата, обясних им, че идват празници и душата ми ще е празна без да снимам щастливите хора. Не компромис, човещина проявиха мъжете в униформа, върнаха ми го и сякаш живота ми върнаха” –това дословно казва за медията ни Тони.

Той сподели, че е простил на крадеца. Потърсил някакво обяснение за постъпката му и предполага, че някой му е поръчал да го открадне, или пък е нямал пари за храна… Сетне добродушният Тони споделя: ”Мъдър е народа ни, казал е, „Всяко зло за добро”. Ако не ми се беше случило това, как щях за пореден път да разбера колко добри хора има, колко много са приятелите ми. Четох в социалната мрежа, че искат да отворят сметка и да ми събират пари за нов апарат. Десетки врачани живеещи в чужбина ми писаха, че искат да ми помогнат. Един мъж от Канада поиска адреса ми, за да ми изпрати от там…Благодарих на всеки поотделно и им написах, че е станало чудо и апарата пак си е при мен.

"Всяко зло е за добро, мисля аз. Знам и това, че по-богат човек няма от мен във Враца. Богат съм с приятелите си, на които благодаря, че правят дните ми усмихнати.” Тони разказва, а в очите му пак има сълзи. Уверява, че били от щастие и непременно иска да благодарим от негово име на кмета Калин Каменов, който си купил от базара за Никулден рибено блюдо и му го подарил. Така на празничната му трапеза имало не просто деликатес в красива чиния, имало голяма порция обич!