Община Борован подаде свое проектно предложение и подписа договор за финансиране и осигуряване на топъл обяд на 170 лица, които в рамките на 33 работни дни ще бъдат подпомагани с безплатна храна в условията на извънредна ситуация. Общата стойност на проекта възлиза на 16 269 лева, които ще бъдат изразходвани за приготвянето, доставка на храна по домовете, както и ограничаването на разпространението коранавируса на одобрените потребители.

Целевите групи, които ще се обхванат по проекта са: лица с ниски доходи, под линията на бедността, уязвими групи, в това число възрастни и самотни хора над 65 годишна възраст с доход под линията на бедността, както и възрастни с трайни увреждания, с невъзможност са самообслужване, които не могат да си осигурят прехраната сами или с помощта на свои близки.

Периодът на реализацията на проекта стартира от 1-ви май до 19-ти юни, като максималният брой потребители, които могат да се включат в услугата, е до 170 човека от всички населени места на територията на община Борован.

Освен услуга „топъл обяд у дома“ ще бъдат предлагани и съпътстващи мерки и допълнителни услуги – при необходимост, може да им се закупуват други хранителни продукти, лекарства, медикаменти, да им се заплатят сметки или такси, разбира се със средствата на самите потребители.