Представителката на Мездра, която беше придружавана на състезанието от Гинка Кръстева, главен учител в начален етап на обучение, получи сертификат, грамота и книга за класирането си на финала.

Финалът на IV-я Международен ученически турнир "Математика без граници”, който бе организиран от Педагогическа асоциация "Образование без граници" (България) и Научно-образователен център "Innovation" (Казахстан), се проведе от 1 до 3 юли в Несебър под патронажа на кмета на морската община Николай Димитров.

Преди състезанието участниците в турнира бяха приветствани от кмета на Несебър Николай Димитров и от вицеконсула на Генералното консулство на Русия Александра Дергачева. Поздравителни адреси изпратиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, Негово Превъзходителство Темиртай Исбастин, посланик на Казахстан, и Нейно Превъзходителство Наргиз Гурбанова, посланик на Азербайджан у нас.

Във финала участваха над 1200 ученици от I до XII клас от 11 държави от Европа и Азия - Азербайджан, България, Казахстан, Киргизстан, Македония, Малта, Русия, Румъния, Турция, Узбекистан и Хонг Конг (Китай), след проведените три предварителни кръга през учебната година.

В индивидуалното състезание, в продължение на един астрономически час, учениците решаваха 20 математически задачи със свободен и избираем отговор, а в отборното - за 45 минути екип от трима ученици се състезаваха в математическа щафета от 5 задачи (отговорът на всяка задача се съдържа в условието на следващата). Всички участници в турнира получиха подаръци, а всички победители - медали, купи и звезди.

Общото класиране бе определено на базата сбора точки, получени след двата най-добри резултата от трите предварителни кръга на турнира (есен, зима и пролет), и на удвоения резултат от финала. По регламент, в общото класиране за купите на турнира участват до трима от най-добрите състезатели от всяка страна участник.