Заместник-областният управител поздрави присъстващите и изказа благодарност от свое име и от името на гражданите на област Враца към Командването на Сухопътните войски и в частност на Бригадно командване - Благоевград за провеждането на значимите културни събития в града. "В трите дни, наситени с изпълненията на самодейните колективи и индивидуалните изпълнители от военните формирования на Сухопътните войски, нашите съграждани ще станат свидетели на таланта на военнослужещите, който носи неповторим емоционален заряд и патриотичен патос“, заяви Комитски и пожела успешно представяне на всички участници.

В първата част на прегледа на любителското художествено творчество се изявиха съставите от военните формирования на Смолян, Асеновград, Плевен и Стара Загора, които обраха овациите на публиката в препълнената концертна зала.

Комисия в състав: председател - полк. Димитър Никифоров - началник отдел "Личен състав” в Командването на Сухопътните войски и членове - полк. Илиян Николов - началник сектор "Военно обучение, квалификация, военнопатриотични и културно-информационни дейности” в отдел „Личен състав” на Командването на Сухопътните войски, подп. Мариян ДЕЯНОВ - главен експерт в отдел „Личен състав” на Командването на Сухопътните войски, майор Галин Добрев - старши експерт в отдел „Личен състав” на Командването на Сухопътните войски и старши лейтенант Тодор Пенков - помощник-диригент на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски, оценяват представянето на групите и ще връчат награди в призовите места в края на тридневната проява.

Изявите на участниците в Заключителния преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2018 г. продължават днес с втората част на концертите и Фестивала на духовите оркестри.