По някои теми за първи и най-вероятно за последен път отварям дума в „Историята“. Вярвам, че ще го оцените. Не спестих и не скрих нищо. Не се правех и на такъв, какъвто не съм. Това да не е книга за най-добрия човек, когото познаваме – такова бе и единственото изискване на Владо Памуков, преди да започна да разказвам, а той да пише. И смятам, че го спазих. Нещо повече – не се скарахме нито веднъж, докато работехме.

Ако не сме се справили, се надявам поне да оцените факта, че имахме смелостта да опитаме. Ако пък сме успели... пак ще се намерят и такива, които ще ни оплюят. При мен е така – няма полутонове. Свиквайте и се забавлявайте! Това е моята истина, моята история.” Ваш: Христо Стоичков

Втората е неофициална биография за живота на Григор Димитров – от кортовете в Хасково до триумфа в Лондон. Озаглавена е „Григор Димитров – гордостта на България”, а автор е Любомир Тодоров. Спортният журналист подробно описва успехите му при юношите, кариерата му при мъжете, мачовете му за България, неговите треньори, като внимание е отделено и на неговия живот извън корта. В книгата са включени мнения на изтъкнати специалисти за играта на нашето момче, както и избрани интервюта на таланта през годините. Две цветни приложения с близо 50 снимки илюстрират трудния, но и триумфален път на Гришо през годините, отдадени на тениса.

Третата книга, която се радва на огромен читателски интерес „Димитър Бербатов – По моя начин”. Луксозното издание разкрива вдъхновяващата история на едно обикновено българско момче, стигнало до върховете на световния футбол, разказана в близо 500 страници. Написана е честно и неподправено. Изданието съдържа непубликувани до момента снимки от личния архив на футболиста, а автор на предговора е самият сър Алекс Фъргюсън.

От ръководството на библиотеката обясниха, че за книгата може да се направи резервация, тъй като вече е заета от читатели.