Представител на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР- Враца инспектор Светослав Николов запозна с пътнотранспортната обстановка в област Враца представителите на общинските администрации, на териториалните звена на изпълнителната власт и експерти от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

На територията на ОД на МВР-Враца през първото тримесечие на 2024 г. са регистрирани: 117 ПТП с материални щети, тежки ПТП с 3 бр. убити и 62 бр. ранени граждани

За степента на изпълнение на заложените в Плана за действие мерки за намаляване на пътния травматизъм за първото тримесечие, които включват периодични проверки за състоянието на пътната маркировка и знаци, реализиране на различни инфраструктурни проекти, осъществяване на постоянен контрол за спазване правилата за движение по пътищата, за което докладваха представителите на общините.

Беше поставен и проблемът за липсата на полигон в гр. Враца, като областният управител Надя Донкинска пое ангажимент да разговаря с кмета на община Враца, Калин Каменов и да бъде разрешен казуса в най-кратки срокове.

Провеждат се специализирани полицейски операции по метода Широко обхватен контрол с извършване на проверки на всички МПС и водачи, преминаващи по определени участници от РПМ. За констатирани проблеми по пътната мрежа се изготвят сигнални писма до отговорните структури за предприемане на мерки по тяхното отстраняване.