Журито бе в състав от златното момиче на българския спорт - художествената ни гимнастичка Катрин Тасева, Олимпийската ни зимна златна медалистка Екатерина Дафовска, зам.-министъра на младежта и спорта Петър Георгиев, Мария Яровая от Националния съвет на Религиозните общности в България и ръководителя на правния отдел на Нестле България Теодор Георгиев.

Финалистите от цяла България представиха своите проекти за бъдещо инфраструктурно развитие в областта на физическата активност на територията на своите общини. До този момент близо 70 общини в различни точки на страната са се включили в конкурса със собствен "Нестле за Живей активно!" календар, а победителите са реализирали успешно, финансираните с наградния фонд, проекти.

"Нестле за Живей активно!" 18 години с разнообразни активности и богат календар събития вдъхновява и мотивира българските граждани по-целесъобразно и здравословно ежедневие. За четвърта поредна година се провежда конкурс сред общините, които организират и провеждат собствени активации, посветени на движението и балансираното хранене.

В Девня е реновиран парк в кв. Река и е построена детска площадка, във Велики Преслав жителите се радват на изградения първи фитнес на открито и спортна площадка, а в Белоградчик се създадена нова фитнес площадка пред Младежкия дом. Конкурсът е подкрепен от Министерство на младежта и спорта и Националното сдружение на общините в България, които вземат активно участие в популяризирането на ползите от ежедневната активност.