34-годишният Генков е склонен да доиграе сезона във Втора лига, след като не успя да си уреди преминаване в чуждестранен клуб.

Някогашният голмайстор на родния елит и играч на Динамо (Москва) няма участие в официален мач от 10 месеца. За последно записа 32 минути за казахстанския Окжетпес (Кокшетау) на 28 май миналата година, при загубата с 1:2 от Ордабаси. Генков не си намери клуб нито през лятото, нито през зимата и в крайна сметка е на път да се върне в Локо (София), където стартира професионалната му кариера.

Генков стана част от столичани през лятото на 2004 г., след като изигра силен сезон с екипа на Локомотив (Мездра), а се представя на ниво и в сборния отбор на Северозападната "В" група. Генков направи запомнящ се престой в Локо (Сф) - 86 мача и 50 гола в елита, като бе топ реализатор на сезон 2006/2007, след което бе закупен от Динамо (Москва). Изкара известно време и във Висла (Краков), Левски, Денизлиспор, Локомотив (Горна Оряховица) и Окжетпес. Има 18 мача за националния отбор.

"Железничарите" тренират днес от 16:00 часа и Генков е обещал да присъства на заниманието. За първи път към подготовката на отбора ще се включи и крилото Владислав Романов (30 г.), който вече подписа договор с Локо Сф до лятото на 2019 г. Това ще е трети престой в клуба на нападателя.

С помощта на двамата опитни футболисти, които са добре запознати с обстановката в "Надежда", червено-черните ще направят късна офанзива в битката за промоция в елита.

Локо (София) зимува комфортно на третото място, но започна доста лошо пролетния дял - падна от Монтана с 0:4, както и от Струмска слава с 0:1 у дома преди седмица. Столичните "железничари" все още са трети, но вече имат само 2 точки аванс пред Монтана. Поражението от радомирци доведе до опит на феновете да нахлуят в съблекалнята. В крайна сметка президентът Иван Василев проведе среща с привържениците по-рано през седмицата и поне засега напрежението е туширано.

Източник: novsport.com