През този месец нова радостна вест споходи пишурковци - от единадесетия традиционен поетичен конкурс „Доброглед 2020”, където Андриана Андреева и Тихомир Горгачев получиха наградата „Отличие”, а други 11 ломски поети – специални поощрения.

Литературният критик Юлий Йорданов, член на Съюза на българските писатели и художествен ръководител на клуба заяви, че най-новите награди не са изненада за него.

„Това са поредните награди за Андриана Андреева и Тихомир Горгачев. Този резултат недвусмислено говори, че и двамата са се доказали със своите качества на дарование. Да си призная 26-те нови награди са добро начало за сезона, когато нашият клуб чества 88-я си рожден ден. Съжалявам, че няма как да поздравим творците и стисна в знак на поздравление десницата на лауреатите, тъй като условията на пандемичните мерки, породени от коронавируса, не позволяват церемония по награждаването”, допълва Юлий Йорданов.

В оставащите до края на календарната година броени дни предстоят още изпитания за ломските литературни творци, защото предстоят нови конкурси, а и обявяване резултатите от участието им в други състезания за проза и поезия.