© СУ "Иван Вазов"-Мездра

Учениците от мездренската гимназия се включиха в направленията: „рисуване“ и „представяне на иновативна практика – онлайн компютърна игра по история“. Вдъхновение за своите проекти децата откриват във великите постижения в нашата история, заобикалящия ги свят, както и техните учители.

Участниците от Мездра са имали възможността да присъстват на Европейските дни на иновациите в обучението по история в Брюксел, Белгия в Дома на европейската история.

Там те са представили презентация, в която са показали наградените рисунки, онлайн компютърната игра по история и са разказали как протичат часовете по история в училището им.

В екипа взеха участие взеха учителите: Василка Ивайлова Коловска – учител по английски език и координатор , Цветанка Маринова Данова – учител по изобразително изкуство, Данаил Стефчов Димитров – учител по история и цивилизация, Цветелина Цветанова Стоянова – учител по ИТ и

учениците: Беатрис Пламенова Андреева, 4.а клас, Цветелина Бориславова Цолова, 4. А клас, Димитър Мирославов Кръстев, 5.б клас, Зорница Тихомирова Цонкова, 8.б клас, Ралица Ивелинова Йолова, 8. б клас, Деница Сашова Йончева, 9. б клас и Стела Христова Петрова, 10.а клас.

© СУ "Иван Вазов"-Мездра

Отличени с наградата са още три учебни заведение – две от Украйна и едно от Хърватия. За доброто си представяне и развитие на учебната дейност и работата в екип победителите са получили освен красива статуетка, сертификати и рекламни материали.